Неволите на хората в малките населени места, както на младите,

...
 Неволите на хората в малките населени места, както на младите,
Коментари Харесай

Петър Димитров, БСП: Ще работя, за да имат бъдеще малките населени места

 Open photo

 

Неволите на хората в дребните обитаеми места, както на младите, по този начин и на по-възрастните.

Това е идеята на Петър Димитров, който е на 10-о място в листата на “БСП за България ” във Велико Търново.

“На територията на Елена интензивно се развива селски и планински туризъм. В същото време има какво да се желае за сигурността и спокойствието на жителите и гостите на общината. Липсата на съответна болнична помощ, трагичната инфраструктура, безводието в някои обитаеми места - всичко това не просто основава стеснение, само че и безусловно убива туризма. Съществен е и казусът с неналичието на площадка за строителни боклуци, който от своя страна води до безконтролното им изхвърляне, за което никой няма опрощение “, показва Димитров.

“По време на публично разискване на плана за бюджет на община Елена за 2022 година, сложих въпроси, внесох оферти, дадох няколко рекомендации, които съгласно мен са решаващи за по-добрия образ на града и селата. Едно от предложенията бе обвързвано точно с краткотрайно решение на казуса с боклуците посредством обезпечаване на контейнери за строителни боклуци ”, споделя кандидат-депутатът.

Близо половин година по-късно обаче няма подхванати дейности, няма и работещи решения. “След какъв брой време Елена дефинитивно ще замязя на Общински център за строителни боклуци? Вместо да бъде това, което в действителност заслужава: спретнат дом за жителите ѝ и още по-привлекателна туристическа дестинация. Красиво място, което да кара всички да се връщат по-често и, несъмнено - да си потеглят по-рядко ”, продължава Петър Димитров.

Затова счита за изключително значимо какви стъпки ще предприеме идващото Народно заседание в поддръжка на дребните обитаеми места, изключително за тези с капацитет за развиване като община Елена. Мерки в региона на обществената политика, опазването на здравето, районното развиване и благоустройството, туризма, околната среда, земеделието и горите и не на последно място в енергетиката.

31-годишният кореняк-еленчанин работи в огромна и уважавана у нас и по света задгранична компания, чиято съществена активност на територията на България е съсредоточена в областта на Възобновяемите енергийни източници.

Магистър е по мениджмънт в електроенергетиката от Технически университет – София. Има и две бакалавърски степени – „ Публична администрация “ и „ Счетоводство и надзор “ в Стопанската академия в град Свищов. Семеен е с две деца.

Това е третата предизборна акция за Петър Димитров като представител на гражданската квота, който впечатли изключително доста с положителните си резултати в преференциалния избор на миналите парламентарни избори.

„ За мен резултатите не са просто сухи цифри. Те са в това по какъв начин с концепциите си, влагайки доста труд и неизменност, съумях да запаля същинска искра у доста хора и да намеря от ден на ден съидейници “, споделя младият еленчанин.

„ Ако имам привилегията да пазя ползите на моите съграждани в идващото Народно събрание, ще насоча напъните си към основаването на условия за развиването на дребните обитаеми места, сигурност и успокоение за живот в тях “, безапелационен е 10-ият в листата на Българска социалистическа партия, който мечтае да направи за Елена най-малко част от това, което преди време е съумял дядо му – дългогодишният първи секретар на Българска комунистическа партия в града Димитър Димитров, и към този момент съществено върви по пътя към реализирането на тази фантазия.

С номер 28 за “БСП за България ” и с преференция 110 за Петър Димитров. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР